Oldalmenü
Naptár

Éva (Banya)  

 
 

Jómagam még a mai napig is táncolok. Ózdon kezdtem 10 évesen a volt Ózdi Kohász Táncegyüttesben, majd a Csepeli Együtteshez kerültem. Sok év kihagyás után , 1996-ban a régi csepelesek megalapították, Vida József koreográfus vezetésével a Csepeli Öregtáncosok együttesét (CSÖTE) , melyet 2000-2008.12.31-ig vezettem. Jelenleg már csak a viseletekkel foglalkozom. Miután nem volt saját kosztümtárunk először kölcsönöztünk, de mint tudod ez igen költséges. Ez vezetett rá, hogy mi saját magunk készítsük el a kosztümöket. Az első Sárközi viselet megvarrásánál találtunk rá a párom,  Toperczer Attila segítségével Pál Bözsi nénire Decsenaki Sárköz elismert népművésze.

 

Az Ő irányításával, nagy szakértelmével és nem utolsósorban szeretetével készülnek a mai napig is pl. a sárközi viseletek.

 

 

 Ildi

 
 

Magam is táncolok még. Táncos éveimet a Debreceni Bocskai Néptánc együttesben kezdtem 14 évesen. 2002-ben csatlakoztam a CSÖTÉ-hez itt találkoztam Évával, akivel jó barátnők lettünk. Miután mindketten szeretünk varrni és sokat beszélgettünk, tudván az amatőr együttesek viselet problémáiról, ez vezetett el minket oda, hogy néptáncos ruhákat készítsünk.